Underbar naturmiljö nära Piksborgs station söder om sjön Bolmen.

Gör gärna ett stopp vid Ebbamåla bruk

 

Välkommen till vår del av Banvallsleden!
När man kommer cyklande längs Banvallsleden på de sträckor som går igenom Olofström finns det många trevliga stopp efter vägen. Banvallsleden följer Mörrumsåns sträckning från Åkeholm i söder till Fridafors i norr.
Utmed vägen och ån finns flera fina och intressanta platser att besöka. Det finns också flera boenden för den som önskar övernatta utmed vägen. Varför inte göra ett stopp vid Ebbamåla bruk?
Gör gärna en avstickare från Banvallsleden och cykla via Kyrkhult och Vilshult till Olofström och sen vidare mot Jämshög.
I Kyrkhult hittar du Tulseboda brunn med en fantastisk parkmiljö. Tulseboda Brunnspark är ett av fem svenska utemiljöprojekt som nominerats till det europeiska priset ELCA Trend Award.
I Vilshult kan du lära mer om stenens betydelse för bygden. I den långa Stenlängan finns ett museum om den svarta graniten.
Författare som Harry Martinson och Sven-Edvin Salje kommer från trakten. Följ gärna i deras fotspår.
Halens nya friluftsområde med den unika hängbron över Frickasundet är väl värt ett besök. Här finns också en MTB-bana för den som cyklar på en sådan cykel.
Turistinformation finns på Medborgarcenter i kommunhuset, Östra Storgatan 5.
Här kan man ta del av information om sevärdheter, evenemang, vandringsleder och annat som erbjuds i kommunen samt använda fritt wifi.
http://www.visitolofstrom.se kan du själv hitta information om boende, aktiviteter, evenemang, paket och mycket mer.

Olofströms kommun har också en informativ hemsida: www.olofstrom.se

Nedan några bilder på platser du kan besöka när du cyklar Banvallsleden.