Underbar naturmiljö nära Piksborgs station söder om sjön Bolmen.


Utvandrarmonumentet i Karlshamn, startpunkt för Banvallsleden.
 SCS

Välkommen till Karlshamns kommun!

Som besökare här väntar cykling i fantastisk natur, då delar av Banvallsleden går längs den storslagna Mörrumsån, vida känd för sitt laxfiske. Redan i Svängsta kan man passa på att besöka ABU-museet, vidare i Mörrum finns Mörrums Kronolaxfiske och en golfbana med 36 hål. I staden Karlshamn, där många gamla trähus från 1700- och 1800-talet finns bevarade, finns en hel del att se. Under sommartid är hela Kulturkvarteret öppet med både Karlshamns Museum, Konsthallen, Punschmuseet och Skottsbergska gården – en av landets bäst bevarade köpmansgårdar från 1700-talet. En av stadens sommarteatrar spelas också i denna miljö.

Från kajen utgår härliga skärgårdsturer om man vill njuta av havsbrisen när den svenska sommaren är som bäst och kanske vistas på öarna Tärnö eller Tjärö en dag. Kortare båtturer går även till Kastellet – den gamla befästningsön. Där kan man avnjuta sin medhavda picknick-korg och gå på sommarteater.
Det finns gott om uteserveringar och en livaktig torghandel. Under Östersjöfestivalen, vecka 29 varje år, bubblar Karlshamn av karnevalsstämning med kultur, musik, underhållning och mat från världens olika hörn.

En cykeltur förbi Utvandrarmonumentet Karl-Oskar & Kristina, den vackra Rosengården och ut till Vägga fiskhamn, förbi ett av Gunnar Asplunds kända byggnadsverk genom vacker bokskog kan löna sig. Strax utanför staden ligger också Kreativum, ett upptäckarcentrum som är en upplevelse för både gammal som ung!

Övernattningsmöjligheter finns i Mörrum och Asarum. Karlshamn kan erbjuda flera hotell, vandrarhem samt rum & frukost. Kolleviks camping med stugby ligger strax utanför staden, Långasjönäs Camping & stugby finns norr om Asarum och på ön Tjärö finns ett vandrarhem, hotell och stugor. Destination Tärnö erbjuder boende i både sjöbodar, en fin gammal lärarbostad och lyxiga glampingtält på ön som finns längst ut i skärgården.

Läs mer på Karlshamns kommuns hemsida www.visitkarlshamn.se